[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه و مقاله ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات وبگاه::
بایگانی مقاله های زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
آمار سایت::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
۲۶۷۶۵۹۹۳
..
ناشر
انجمن گل و گیاهان زینتی ایران
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی
..
پیوندهای مفید

انجمن گل و گیاهان زینتی ایران

پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی
..
آمارهای سایت
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1400 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 36-29 برگشت به فهرست نسخه ها
کاهش قهوه‌‌ای شدن و حفظ کیفیت پس از برداشت گل بریدنی نرگس رقم ՚شهلاՙ (Narcissus tazetta L. cv. ‘Shahla’) با استفاده از گاما آمینو بوتیریک اسید
سمیه رستگار ، گلرخ حیدری کروش*
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس
چکیده:   (1838 مشاهده)
نرگس یکی از گل‌‌های سوخوار بریدنی می‌‌باشد که به علت زیبایی، و عطر مورد توجه مشتریان قرار گرفته است، اما با تاسف عمر­گلجایی کم و پژمردگی سریع گلبرگ‌‌ها از عوامل محدود کننده فروش این گل‌ می‌‌باشد. برای بررسی حفظ کیفیت پس از برداشت گل بریدنی نرگس، گل‌‌های نرگس از مزارع نرگس بخش خفر، در جنوب شرقی استان فارس برداشت و با پوشش‌‌های کاغذی به آزمایشگاه پس از برداشت انتقال داده شدند، سپس به صورت پیوسته در ظرف­های حاوی گاما آمینوبوتیریک اسید (گابا) (1 و 5 میلی‌‌مول برلیتر)، آب مقطر و سوکروز 2% قرار داده شدند. آب مقطر و سوکروز 2% به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. ویژگی‌هایی چون شاخص پایداری غشا، آنزیم پلی فنول اکسیداز، شدت قهوه‌‌ای شدن گلبرگ‌‌ها، کیفیت ظاهری گل و کلروفیل ساقه در 9 روز نگهداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. غلظت 1 میلی مول بر لیتر گابا به ‌طور معنی‌‌داری باعث نگهداری کیفیت گل‌‌ها شد. کمترین شاخص پایداری در تیمار شاهد آب مقطر دیده شد. گل‌‌های تیمار شده با غلظت 1 میلی‌‌مول بر لیتر گابا به‌طور معنی‌‌داری شدت قهوه‌‌ای شدن کمتری نسبت به شاهد آب مقطر و سوکروز نشان دادند. تفاوت معنی‌‌داری بین کلروفیل شاهد و نمونه‌‌های تیمار شده با گابا دیده نشد.
واژه‌های کلیدی: عمر گلجایی، پیری، آنزیم پلی‌فنول‌اکسیداز، گابا
متن کامل [PDF 447 kb]   (408 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/4 | پذیرش: 1400/4/31 | انتشار: 1400/11/9
فهرست منابع
1. Aghdam, M.S., Naderi, R., Sarcheshmeh, M.A.A., Babalar, M. (2015(. Amelioration of postharvest chilling injury in anthurium cut flowers by γ-aminobutyric acid (GABA) treatments. Postharvest Biology and Technology, 110, 70-76. [DOI:10.1016/j.postharvbio.2015.06.020]
2. Arnon, A.N. (1967). Method of extraction of chlorophyll in the plants. Agronomy Journal, 23(1), 112-121.
3. Babarabie, M., Zarei, H., Eskandari, A. (2019). The impact of pre-harvest treatment with gamma-aminobutyric acid (GABA) and salicylic acid on vase life and post-harvest traits of tuberose cut flowers. Acta Scientiarum Polonorum. Hortorum Cultus, 18(4), 83-92. [DOI:10.24326/asphc.2019.4.8]
4. Barranco, D., Ruiz, N., Gómez-del Campo, M. (2005). Frost tolerance of eight olive cultivars. HortScience, 40(3), 558-560. [DOI:10.21273/HORTSCI.40.3.558]
5. Cheynier, V., Owe, C., Rigaud, J. (1988). Oxidation of grape juice phenolic compounds in model solutions. Journal of Food Science, 53(6), 1729-1732. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1988.tb07828.x]
6. Cloyd, R.A., Sadof, C.S. (1998). Flower quality, flower number, and western flower thrips density on transvaal daisy treated with granular insecticides. HortTechnology, 8(4), 567-570. [DOI:10.21273/HORTTECH.8.4.567]
7. Duan, X., Su, X., You, Y., Qu, H., Li., Y., Jiang, Y. (2007). Effect of nitric oxide on pericarp browning of harvested longan fruit in relation to phenolic metabolism. Food Chemistry, 104(2), 571-576. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.12.007]
8. Gao, H., Zeng, Q., Ren, Z., Li, P., Xu, X. (2018). Effect of exogenous γ-aminobutyric acid treatment on the enzymatic browning of fresh-cut potato during storage. Journal of Food Science and Technology, 55(12), 5035-5044. [DOI:10.1007/s13197-018-3442-1]
9. Hans, M., Van Dort, P., Jagres, R., Anton, J. (1993). Narcissus trevithian and Narcissus geranium: analysis and synthesis of compounds. Agricultural Food Chemistry, 41, 2063- 2075. [DOI:10.1021/jf00035a047]
10. Jen, L., Lin, Y.H., Huang, K.L., Chen, W.S., Cheng, Y.M. (2000). Postharvest life of cut rose flowers as affected by silver thiosulphate and sucrose. Botanical Bulletin of Academia Sinica, 41(4), 229-303.
11. Jowkar, M.M. (2006). Water relations and microbial proliferation in vase solutions of Narcissus tazetta L. cv. 'Shahla-e-Shiraz' as affected by biocide compounds. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 81(4), 656-660. [DOI:10.1080/14620316.2006.11512120]
12. Jowkar, M.M., Kafi, M. (2003). Effects of harvesting stages, 8-hydroxyquinoline citrate, silver thiosulphate, silver nitrate on the postharvest life of cut Narcissus tazetta. Acta Horticulturae, 669, 405-410. [DOI:10.17660/ActaHortic.2005.669.53]
13. Kar, M., Mishra, D. (1976). Catalase, peroxidase and polyphenol oxidase activities during rice leaf senescence. Plant Physiology, 57(2), 315-319. [DOI:10.1104/pp.57.2.315]
14. Kazemi, M., Hadavi, E., Hekmati, J. (2010). The effect of malic acid on the bacteria populations of. World Applied Sciences Journal, 10(7), 737-740.
15. Kinnersley, A.M., Turano, F.J. (2000). Gamma aminobutyric acid (GABA) and plant responses to stress. Critical Reviews in Plant Sciences, 19, 479-509. [DOI:10.1080/07352680091139277]
16. Mahjoory, F., Ebrahimzadeh, A., Hassanpouraghdam, M.B., Aazami Mavaloo, M.A. (2019). Postharvest GABA application effects on some biochemical characteristics of Anthurium cut flowers under cold storage conditions. Journal of Ornamental Plants, 9(2), 115-127.
17. Mazhari, N. (2004). Flora of Iran (Ixioliriaceae and Amaryllidaceae) Nos. Research Institute of Forests and Rangelands, Tehran, Iran: 46-47
18. Mittler, R. (2002). Oxidative stress, antioxidants and stress tolerance. Trends in Plant Science, 7(9), 405-410. [DOI:10.1016/S1360-1385(02)02312-9]
19. Rani, P., Singh, N. (2014). Senescence and postharvest studies of cut flowers: a critical review. Pertanika Journal of Tropical Agricultural Science, 37(2), 159-201.
20. Sarıçoban, C., Yılmaz, M.T. (2010). Modelling the effects of processing factors on the changes in color parameters of cooked meatballs using response surface methodology. World Applied Sciences Journal, 9(1), 14-22.
21. Shang, H., Cao, S., Yang, Z., Cai, Y., Zheng, Y. (2011). Effect of exogenous γ-aminobutyric acid treatment on proline accumulation and chilling injury in peach fruit after long-term cold storage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(4), 1264-1268. [DOI:10.1021/jf104424z]
22. Shi, S.Q., Shi, Z., Jiang, Z.P., Qi, L.W., Sun, X.M., Li, C.X., Liu, J.F., Xiao, W.F., Zhang, S.G. (2010). Effects of exogenous GABA on gene expression of Caragana intermedia roots under NaCl stress: regulatory roles for H2O2 and ethylene production. Plant, Cell and Environment, 33(2),149-162. [DOI:10.1111/j.1365-3040.2009.02065.x]
23. Siddiqui, M.W., Zavala, J.F.A., Hwang, C.A.A. (2016). Postharvest Management Approaches for Maintaining Quality of Fresh Produce. Springer, https://doi.org/10.1007/978-3-319-23582-0 [DOI:10.1007/978-3-319-23582-0.]
24. Soleimani Aghdam, M., Naderi, R., Sarcheshmeh, M.A.A., Babalar, M. (2019). Impact of pre and postharvest γ-aminobutyric acid (GABA) treatment on postharvest chilling injury in anthurium cut flowers (Anthurium andreanum L.). Journal of Plant Research (Iranian Journal of Biology), 32(1), 86-96 (In Persian).
25. Soleimani Aghdam, M., Naderi, R., Jannatizadeh, A., Askari Sarcheshmeh, A., Babalar, M. (2016). Enhancement of chilling tolerance of anthurium cut flowers by γ-aminobutyric acid treatment. Scientia Horticulturae, 198, 52- 60. [DOI:10.1016/j.scienta.2015.11.019]
26. Solomon, P.S., Oliver, R.P. (2001). The nitrogen content of the tomato leaf apoplast increases during infection [DOI:10.1007/s004250000500]
27. by Cladosporium fulvum. Planta, 213(2), 241-249.
28. Vijayakumari, K., Puthur, J.T. (2016). γ-Aminobutyric acid (GABA) priming enhances the osmotic stress tolerance in Piper nigrum Linn. plants subjected to PEG-induced stress. Plant Growth Regulation, 78(1), 57-67. [DOI:10.1007/s10725-015-0074-6]
29. Zhang, Z., Huber, D.J., Qu, H., Yun, Z., Wang, H., Huang, Z., Huang, H., Jiang, Y. (2015). Enzymatic browning and antioxidant activities in harvested litchi fruit as influenced by apple polyphenols. Food Chemistry, 171, 191-199. [DOI:10.1016/j.foodchem.2014.09.001]
30. Aghdam, M.S., Naderi, R., Sarcheshmeh, M.A.A., Babalar, M. (2015(. Amelioration of postharvest chilling injury in anthurium cut flowers by γ-aminobutyric acid (GABA) treatments. Postharvest Biology and Technology, 110, 70-76. [DOI:10.1016/j.postharvbio.2015.06.020]
31. Arnon, A.N. (1967). Method of extraction of chlorophyll in the plants. Agronomy Journal, 23(1), 112-121.
32. Babarabie, M., Zarei, H., Eskandari, A. (2019). The impact of pre-harvest treatment with gamma-aminobutyric acid (GABA) and salicylic acid on vase life and post-harvest traits of tuberose cut flowers. Acta Scientiarum Polonorum. Hortorum Cultus, 18(4), 83-92. [DOI:10.24326/asphc.2019.4.8]
33. Barranco, D., Ruiz, N., Gómez-del Campo, M. (2005). Frost tolerance of eight olive cultivars. HortScience, 40(3), 558-560. [DOI:10.21273/HORTSCI.40.3.558]
34. Cheynier, V., Owe, C., Rigaud, J. (1988). Oxidation of grape juice phenolic compounds in model solutions. Journal of Food Science, 53(6), 1729-1732. [DOI:10.1111/j.1365-2621.1988.tb07828.x]
35. Cloyd, R.A., Sadof, C.S. (1998). Flower quality, flower number, and western flower thrips density on transvaal daisy treated with granular insecticides. HortTechnology, 8(4), 567-570. [DOI:10.21273/HORTTECH.8.4.567]
36. Duan, X., Su, X., You, Y., Qu, H., Li., Y., Jiang, Y. (2007). Effect of nitric oxide on pericarp browning of harvested longan fruit in relation to phenolic metabolism. Food Chemistry, 104(2), 571-576. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.12.007]
37. Gao, H., Zeng, Q., Ren, Z., Li, P., Xu, X. (2018). Effect of exogenous γ-aminobutyric acid treatment on the enzymatic browning of fresh-cut potato during storage. Journal of Food Science and Technology, 55(12), 5035-5044. [DOI:10.1007/s13197-018-3442-1]
38. Hans, M., Van Dort, P., Jagres, R., Anton, J. (1993). Narcissus trevithian and Narcissus geranium: analysis and synthesis of compounds. Agricultural Food Chemistry, 41, 2063- 2075. [DOI:10.1021/jf00035a047]
39. Jen, L., Lin, Y.H., Huang, K.L., Chen, W.S., Cheng, Y.M. (2000). Postharvest life of cut rose flowers as affected by silver thiosulphate and sucrose. Botanical Bulletin of Academia Sinica, 41(4), 229-303.
40. Jowkar, M.M. (2006). Water relations and microbial proliferation in vase solutions of Narcissus tazetta L. cv. 'Shahla-e-Shiraz' as affected by biocide compounds. The Journal of Horticultural Science and Biotechnology, 81(4), 656-660. [DOI:10.1080/14620316.2006.11512120]
41. Jowkar, M.M., Kafi, M. (2003). Effects of harvesting stages, 8-hydroxyquinoline citrate, silver thiosulphate, silver nitrate on the postharvest life of cut Narcissus tazetta. Acta Horticulturae, 669, 405-410. [DOI:10.17660/ActaHortic.2005.669.53]
42. Kar, M., Mishra, D. (1976). Catalase, peroxidase and polyphenol oxidase activities during rice leaf senescence. Plant Physiology, 57(2), 315-319. [DOI:10.1104/pp.57.2.315]
43. Kazemi, M., Hadavi, E., Hekmati, J. (2010). The effect of malic acid on the bacteria populations of. World Applied Sciences Journal, 10(7), 737-740.
44. Kinnersley, A.M., Turano, F.J. (2000). Gamma aminobutyric acid (GABA) and plant responses to stress. Critical Reviews in Plant Sciences, 19, 479-509. [DOI:10.1080/07352680091139277]
45. Mahjoory, F., Ebrahimzadeh, A., Hassanpouraghdam, M.B., Aazami Mavaloo, M.A. (2019). Postharvest GABA application effects on some biochemical characteristics of Anthurium cut flowers under cold storage conditions. Journal of Ornamental Plants, 9(2), 115-127.
46. Mazhari, N. (2004). Flora of Iran (Ixioliriaceae and Amaryllidaceae) Nos. Research Institute of Forests and Rangelands, Tehran, Iran: 46-47
47. Mittler, R. (2002). Oxidative stress, antioxidants and stress tolerance. Trends in Plant Science, 7(9), 405-410. [DOI:10.1016/S1360-1385(02)02312-9]
48. Rani, P., Singh, N. (2014). Senescence and postharvest studies of cut flowers: a critical review. Pertanika Journal of Tropical Agricultural Science, 37(2), 159-201.
49. Sarıçoban, C., Yılmaz, M.T. (2010). Modelling the effects of processing factors on the changes in color parameters of cooked meatballs using response surface methodology. World Applied Sciences Journal, 9(1), 14-22.
50. Shang, H., Cao, S., Yang, Z., Cai, Y., Zheng, Y. (2011). Effect of exogenous γ-aminobutyric acid treatment on proline accumulation and chilling injury in peach fruit after long-term cold storage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 59(4), 1264-1268. [DOI:10.1021/jf104424z]
51. Shi, S.Q., Shi, Z., Jiang, Z.P., Qi, L.W., Sun, X.M., Li, C.X., Liu, J.F., Xiao, W.F., Zhang, S.G. (2010). Effects of exogenous GABA on gene expression of Caragana intermedia roots under NaCl stress: regulatory roles for H2O2 and ethylene production. Plant, Cell and Environment, 33(2),149-162. [DOI:10.1111/j.1365-3040.2009.02065.x]
52. Siddiqui, M.W., Zavala, J.F.A., Hwang, C.A.A. (2016). Postharvest Management Approaches for Maintaining Quality of Fresh Produce. Springer, https://doi.org/10.1007/978-3-319-23582-0 [DOI:10.1007/978-3-319-23582-0.]
53. Soleimani Aghdam, M., Naderi, R., Sarcheshmeh, M.A.A., Babalar, M. (2019). Impact of pre and postharvest γ-aminobutyric acid (GABA) treatment on postharvest chilling injury in anthurium cut flowers (Anthurium andreanum L.). Journal of Plant Research (Iranian Journal of Biology), 32(1), 86-96 (In Persian).
54. Soleimani Aghdam, M., Naderi, R., Jannatizadeh, A., Askari Sarcheshmeh, A., Babalar, M. (2016). Enhancement of chilling tolerance of anthurium cut flowers by γ-aminobutyric acid treatment. Scientia Horticulturae, 198, 52- 60. [DOI:10.1016/j.scienta.2015.11.019]
55. Solomon, P.S., Oliver, R.P. (2001). The nitrogen content of the tomato leaf apoplast increases during infection [DOI:10.1007/s004250000500]
56. by Cladosporium fulvum. Planta, 213(2), 241-249.
57. Vijayakumari, K., Puthur, J.T. (2016). γ-Aminobutyric acid (GABA) priming enhances the osmotic stress tolerance in Piper nigrum Linn. plants subjected to PEG-induced stress. Plant Growth Regulation, 78(1), 57-67. [DOI:10.1007/s10725-015-0074-6]
58. Zhang, Z., Huber, D.J., Qu, H., Yun, Z., Wang, H., Huang, Z., Huang, H., Jiang, Y. (2015). Enzymatic browning and antioxidant activities in harvested litchi fruit as influenced by apple polyphenols. Food Chemistry, 171, 191-199. [DOI:10.1016/j.foodchem.2014.09.001]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rastgar S, heidari krush G. Reducing browning and keeping quality of narcissus (Narcissus tazetta L. cv. ‘Shahla’) cut flowers using gamma amino butyric acid. FOP 2021; 6 (1) :29-36
URL: http://flowerjournal.ir/article-1-194-fa.html

رستگار سمیه، حیدری کروش گلرخ. کاهش قهوه‌‌ای شدن و حفظ کیفیت پس از برداشت گل بریدنی نرگس رقم ՚شهلاՙ (Narcissus tazetta L. cv. ‘Shahla’) با استفاده از گاما آمینو بوتیریک اسید. گل و گیاهان زینتی. 1400; 6 (1) :29-36

URL: http://flowerjournal.ir/article-1-194-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
گل و گیاهان زینتی Flower and Ornamental Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4660