بهبود خصوصیات کیفی و عمر گلجایی گل شاخه بریده لیزیانتوس Eustoma grandiflorum (Raf.) shinn.] [با استفاده از ژل کتیرا و آب گرم
|
فاطمه عبدلی ، مریم دهستانی اردکانی* ، جلال غلام نژاد |
دانشگاه اردکان |
|
چکیده: (3793 مشاهده) |
لیزیانتوس (Eustoma grandiflorum (Raf) shinn.) یکی از مهم ترین گل های شاخه بریده در جهان است که از عمر گلجایی نسبتا کوتاهی برخوردار است. معمولا از ژل کتیرا و تیمار آب گرم جهت افزایش عمر انبارمانی میوه ها استفاده می شود و تاکنون مطالعات اندکی در خصوص استفاده از این تیمارها روی گل های شاخه بریده صورت گرفته است. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی اثر ژل کتیرا و تیمار آب گرم در افزایش عمر گلجایی و بهبود خصوصیات کیفی گل شاخه بریده لیزیانتوس می باشد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سیزده تیمار شامل سه سطح کتیرا (1، 5/2 و 5%) به دو صورت کوتاه مدت و دائم، آب گرم در دو دمای 35 و 45 درجه سانتی گراد به مدت 2، 5 و 10 دقیقه و شاهد بدون تیمار، هر کدام با سه تکرار صورت گرفت. بیشترین عمر گلجایی، وزن گل و کمترین جعیت باکتری در تیمار کوتاه مدت ژل کتیرا با غلظت 5/2 درصد حاصل شد. بیشترین میزان فعالیت آنزیم های کاتالاز و پراکسیداز در تیمار دائم ژل کتیرا با غلظت یک درصد به دست آمد. بیشترین محتوای نسبی آب برگ و گلبرگ به ترتیب در تیمار آب 35 درجه سانتی گراد به مدت دو دقیقه و تیمار کتیرا دائم 5/2 و 5% مشاهده شد. بیشترین نشت الکتریکی غشاء در تیمارهای کتیرا (دائم) با غلظت 5/2 و 5% مشاهده شد. کمترین درصد نشت الکتریکی غشاء در نمونه های تیمار آب گرم 45 درجه سانتی گراد به مدت دو دقیقه حاصل شد. به طورکلی هر دو تیمار کتیرا و آب گرم در افزایش عمر گلجایی و بهبود خصوصیات کیفی گل شاخه بریده لیزیانتوس موثر بودند، اما تیمار کوتاه مدت ژل کتیرا بیشترین اثر را نشان داد. |
|
واژههای کلیدی: پراکسیداز، تیمار کوتاه مدت، جمعیت باکتری، کاتالاز، وزن گل |
|
متن کامل [PDF 613 kb]
(989 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1348/10/11 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1398/1/11
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|