[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه و مقاله ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات وبگاه::
بایگانی مقاله های زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
آمار سایت::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
۲۶۷۶۵۹۹۳
..
ناشر
انجمن گل و گیاهان زینتی ایران
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی
..
پیوندهای مفید

انجمن گل و گیاهان زینتی ایران

پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی
..
آمارهای سایت
..
:: دوره 3، شماره 2 - ( 12-1397 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 26-15 برگشت به فهرست نسخه ها
بهبود خصوصیات کمی و کیفی گل ژربرا با تنظیم نسبت نوع نیتروژن مصرفی محلول غذایی درکشت بدون خاک
محمدعلی خلج*
(Ornamental Plants Research Center (OPRC), Horticultural Sciences Research Institute (HSRI
چکیده:   (2918 مشاهده)
این آزمایش با هدف بررسی تأثیر نوع نیتروژن (آمونیوم و نیترات) بر شاخص‌های رشد و گلدهی دو رقم گل ژربرا (استانزا و دابل‌داچ) به منظور توصیه نسبت مناسب آمونیوم به نیترات در محلول غذایی برای حصول عملکرد کمی و کیفی بهینه گل ژربرا صورت ‌گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاَ تصادفی با دو عامل نسبت آمونیوم به نیترات محلول غذایی و نوع رقم در سه تکرار انجام شد. عامل اول نسبت آمونیوم به نیترات در چهار سطح شامل صفر به 100، 20 به 80، 40 به 60 و 60 به 40 و عامل دوم رقم ژربرا در دو سطح شامل "استانزا "و "دابل‌داچ " بود. نتایج نشان داد افزایش نسبت آمونیوم در محلول غذایی به بیش از 40 درصد نیتروژن کل موجب کاهش معنی‌دار شاخص‌های رشدی و تعداد گل ژربرا در مقایسه با نسبت آمونیوم به نیترات 20 به 80 شد. بیشترین تعداد گل (314 شاخه بر مترمربع در سال)، وزن خشک ساقه گلدهنده (2/5 گرم)، قطر ساقه گلدهنده (92/0 سانتی‌متر)، استحکام ساقه گل‌دهنده (31/2 کیلوگرم) و عمر پس از برداشت (14 روز) از گلهای تغذیه شده با محلول غذایی دارای نسبت 20 به 80 آمونیوم به نیترات بدست آمد. باتوجه به نتایج بدست آمده از این آزمایش محلول غذایی با نسبت آمونیوم به نیترات 20 به 80 به عنوان محلول غذایی مناسب برای تولید بهینه کمی و کیفی گل ژربرای شاخه بریده توصیه گردید.
واژه‌های کلیدی: آمونیوم، تعداد گل، رقم، ژربرا، عمر پس از برداشت، نیترات
متن کامل [PDF 908 kb]   (692 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1348/10/11 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/11/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khalaj M A. Qualitative and quantitative improvement of gerbera (Gerbera jamesonii) cut flowers by nitrogen forms ratio adjustment in soilless culture nutrient solution. FOP 2019; 3 (2) :15-26
URL: http://flowerjournal.ir/article-1-137-fa.html

محمدعلی خلج . بهبود خصوصیات کمی و کیفی گل ژربرا با تنظیم نسبت نوع نیتروژن مصرفی محلول غذایی درکشت بدون خاک. گل و گیاهان زینتی. 1397; 3 (2) :15-26

URL: http://flowerjournal.ir/article-1-137-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( 12-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
گل و گیاهان زینتی Flower and Ornamental Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645