مدیریت ساختار بوته رزهای شاخه بریده با تاکید بر خمسازی شاخه
|
فرزاد نظری* |
|
|
چکیده: (4550 مشاهده) |
بدون شک رز شاخه بریده یکی از مهم ترین گیاهان زینتی و محصولات اقتصادی مورد علاقه در جهان است. مدیریت ساختار بوته رز، نقش مهمی در تولید گل در طول سال دارد و میزان طول عمر بوته رز را تعیین کرده و نیز نمو گیاه و کیفیت شاخههای گل (طول، قطر و وزن) را تحت تاثیر قرار میدهد. تولید سنتی رزهای شاخه بریده به صورت پرورش گیاهان در بسترهای زمینی و تربیت کانوپی آنها به صورت پرچینهای بلند عمودی بوده است. اما در حال حاضر پرورش دهندگان رز، این روش را با خم کردن شاخههای غیرتولیدی (ساقههای با طول و قطر کم و نیز با پتانسیل شاخه کور) تغییر دادهاند. در این روش با خم کردن شاخهها، میزان هورمون ایندول استیک اسید (IAA) درونی کاهش یافته اما مقدار سایتوکینین و اتیلن افزایش یافته و این سبب کاهش رشد و افزایش شاخهدهی و نیز تسریع و افزایش در گلدهی میشود. همچنین خم کردن شاخه، با افزایش جذب نور و ساخت آسیمیلاتهای فتوسنتزی بیشتر و تغییر جریان آنها از برگساره شاخههای خم شده به سمت پاشاخهها، سبب رشد مناسب آنها و افزایش کیفیت شاخههای گل تولید شده روی آنها میشود. در این پژوهش مدیریت مناسب ساختار بوته رز شاخه بریده با تاکید بر خمسازی شاخه (بندینگ) بهطور کامل بررسی شده است. |
|
واژههای کلیدی: خم کردن شاخه (بندینگ)، رز شاخه بریده، قلمه-پیوند (استنتینگ)، کیفیت شاخه گل، گل رز |
|
متن کامل [PDF 686 kb]
(1487 دریافت)
|
نوع مطالعه: مروری |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1348/10/11 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/11/16
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|