افزایش عمر پس از برداشت و خصوصیات فیزیولوژیکی گل شاخه بریده رز رقم پلار استار با تیمارهای ورمیکمپوست و هیومیک اسید
|
فرزانه اسکندری* ، امراله نبی گل ، وحید عبدوسی |
|
|
چکیده: (4104 مشاهده) |
به منظور بررسی اثر ورمی کمپوست و اسید هیومیک بر عمر پس از برداشت و خصوصیات فیزیولوژیکی گل شاخه بریده رز رقم پلار استار، دو آزمایش جداگانه انجام شد. تیمارها شامل پنج سطح مختلف ورمی کمپوست (0، 10، 20، 40 و 80 درصد) و سه سطح مختلف اسید هیومیک (0 ،500 و 1000میلی گرم در لیتر) بودند که هر دو هفته یک بار به گلدانها اضافه میشدند. صفات اندازهگیری شده شامل طول و قطر ساقه، قطر غنچه گل، وزن تر و خشک برگ، وزن تر و خشک ساقه و عمر پس از برداشت گل بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان طول (6/61 سانتیمتر) و قطر(64/0 سانتی متر) ساقه، قطر غنچه گل (11/3 سانتی متر)، وزن تر (8/11 گرم) و خشک ساقه (8/5 گرم) ، وزن تر (3/7 گرم) و خشک برگ (96/3 گرم) و ماندگاری گل (2/11 روز) با تیمار 10 درصد ورمی کمپوست حاصل شد. با افزایش میزان ورمی کمپوست از 10 درصد به 80 درصد، اثر منفی روی صفات ذکر شده مشاهده شد. و همچنین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت اسید هیومیک از صفر به 1000 میلی گرم در لیتر، خصوصیات کیفی گل بهبود یافت ولی روی عمر ماندگاری بی تاثیر بود. بیشترین میزان طول (54/61 سانتی متر) و قطر (64/0 سانتی متر) ساقه، قطر غنچه گل (98/2 سانتیمتر)، وزن تر (02/11 گرم) و خشک ساقه (14/5 گرم)، وزن تر (47/7 گرم) و خشک برگ (84/3 گرم) با تیمار 1000 میلی گرم در لیتر اسید هیومیک حاصل شد. نتایج نشان داد که خصوصیات مورفولوژیکی در گل شاخه بریده رز پلار استار تحت تاثیر تیمارهای ورمی کمپوست و هیومیک اسید قرار گرفت. |
|
واژههای کلیدی: اسید هیومیک، خصوصیات کیفی، عمر پس از برداشت، ورمی کمپوست |
|
متن کامل [PDF 451 kb]
(1076 دریافت)
|
دریافت: 1348/10/11 | پذیرش: 1398/7/22 | انتشار: 1395/1/16
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|