TY - JOUR JF - flowerjournal JO - FOP VL - 3 IS - 1 PY - 2018 Y1 - 2018/5/01 TI - Hyacinthus orientalis quality improvement and rapid flowering by applying proper bulb storage temperature TT - افزایش کیفیت و تسریع گلدهی گل سنبل توسط دمای مناسب انبارداری پیاز گل N2 - این پژوهش بهمنظور ارزیابی اثر تیمارهای دمائی مختلف بر ترکیبات بیوشیمیایی و صفات رشدی پیازهای سنبل اجرا گردید. در این آزمایش پیازهای سنبل رقم Blue jacket به مدت 4 هفته در معرض تیمارهای دمایی 5، 10، 15 و 20 درجه سانتی‌گراد قرار گرفته و صفات بیوشیمیایی شامل میزان کربوهیدرات‌های محلول، پروتئین، تری‌گلیسرید، آنزیم‌های پراکسیداز و آمیلاز در طول انبارداری و همچنین صفات اندازه برگ، اندازه گل آذین، قطر ساقه، طول ساقه، تعداد برگ و شروع گلدهی در طول دوره رشدی مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی نتایج نشان داد که تیمارهای 5 و 10 درجه سانتی‌گراد دارای بیشترین میزان کربوهیدرات‌های محلول، پروتئین و تری‌گلیسرید بوده و تیمارهای 15 و 20 درجه سانتی‌گراد دارای بیشترین میزان فعالیت آنزیمی بودند. همچنین، در بررسی طول فصل رشدی پیازهای تیمار شده، مشخص شد که تیمارهای دمایی 5 و 10 درجه سانتی‌گراد دارای رشد بهتری بوده و شروع گلدهی سریعتری داشند. به طور کلی با توجه به نتایج بدست آماده، برای نگهداری پیازهای سنبل قبل از کاشت، دماهای 5 و 10 درجه سانتی‌گراد برای افزایش کیفیت گل و تسریع گلدهی سنبل توصیه می‌گردد. SP - 13 EP - 26 AU - Molaahmad Nalousi, Ayoub AU - Baniasadi, Farideh AU - Fazilati, Mohammad AU - Edrisi, Behzad AU - Azadi, Pejman AD - Department of Genetic Engineering, Agricultural Biotechnology Research Institute of Iran (ABRII), Karaj, Iran KW - Carbohydrate solution KW - Enzyme activity KW - Flower quality KW - Storage KW - Triglyceride UR - http://flowerjournal.ir/article-1-131-fa.html ER -