[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه و مقاله ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات وبگاه::
بایگانی مقاله های زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
آمار سایت::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
۲۶۷۶۵۹۹۳
..
ناشر
انجمن گل و گیاهان زینتی ایران
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی
..
پیوندهای مفید

انجمن گل و گیاهان زینتی ایران

پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی
..
آمارهای سایت
..
:: دوره 7، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1401 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 162-153 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از محلول مولتی اکسیدانت در بهینه سازی گند زدایی گیاهان زینتی در آزمایشگاه کشت بافت گیاهی شرکت مزارع نوین ایرانیان
محمد امین قنبری جهرمی* ، شهرام جعفرنیا ، مهناز سلاطین
دانشگاه شیراز
چکیده:   (1396 مشاهده)
میکروارگانیزم‌های آلوده کننده در آزمایشگاه‌های کشت بافت، دارای منشا گیاهی، انسانی و یا محیطی است. بروز این آلودگی با منشا محیطی به طور گسترده رخ می‌دهد. محلول مولتی اکسیدانت برای گند‌زدایی آب، در مقایسه با روش‌های دیگر دارای مزایای  گوناگونی مانند قدرت گند‌زدایی بالا، کلر کمتر باقی مانده در آب، طعم و بوی بهبود یافته، حذف بیوفیلم و دارای ایمنی زیستی است. وجود عوامل مختلف گند‌زدایی کننده فوق موجب کارایی بالای این محلول می‌شود. این محلول موثرتر از سفید کننده (دارای هیپوکلوریت سدیم) است و می‌‌تواند کاربردهای گوناگونی داشته باشد. این ماده می‌تواند بدلیل ویژگی‌های بالقوه خود، گزینه خوبی به عنوان گندزدا در آزمایشگاه‌های کشت بافت باشد. اثر غلظت‌های مختلف محلول مولتی اکسیدانت (0، 100، 200 و 400 پی پی ام در چهار زمان 10، 20، 40 و 80 دقیقه) برای کنترل آلودگی‌های قارچی و باکتریایی ریزنمونه‌های سه گونه ژربرا، ارکیده فالنوپسیس و هاورتیا و همچنین میزان بررسی آلودگی‌های قارچی و باکتریایی موجود در هوا پس از استفاده از آنولیت با چهار غلظت 0، 100، 200 و 400 پی پی ام و با استفاده از فوگر به مدت 5، 10، 15 و 20 دقیقه به صورت مه پاشی و در چهار زمان از سال، بررسی شد. استفاده از غلظت 400 پی پی ام محلول مولتی اکسیدانت آنولیت به مدت 80 دقیقه غوطه وری ریزنمونه‌های کشت بافتی، سبب کنترل آلودگی قارچی در ریزنمونه‌های هر سه گونه گیاهی شد. اما کنترل باکتریایی بسته به گونه گیاهی مورد استفاده ممکن است به طور کامل برطرف نشود. بنابراین، استفاده از محلول 70% اتانول بین 30 تا 60 ثانیه برای گندزدایی ریزنمونه‌های گیاهی در کنار استفاده از آنولیت توصیه می‌شود. همچنین، کاربرد غلظت 400 پی پی ام آنولیت به مدت 15 یا 20 دقیقه، می‌تواند آلودگی‌های هوازاد را در آزمایشگاه به حداقل برساند. از مزایای دیگر استفاده از این محلول مولتی اکسیدانت، این است که موجب سمیت برای گیاه و کاربر و همچنین خورندگی فلزات نمی‌شود. محلول مولتی اکسیدانت آنولیت به عنوان گندزدای مناسب و بدون آسیب رسانی به بافت گیاه، برای تیمار گیاهان و همچنین کنترل آلودگی هوای آزمایشگاه‌های کشت بافت گیاهی قابل توصیه است.
واژه‌های کلیدی: آلودگی قارچی و باکتریایی، کشت بافت گیاهی، گندزدایی و محلول مولتی اکسیدانت
متن کامل [PDF 772 kb]   (602 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/6/31 | پذیرش: 1400/8/11 | انتشار: 1401/9/28
فهرست منابع
1. رفرنس های متنی مثل خروجی کراس رف را در اینجا وارد کرده و تایید کنید -------------Alexandrovich, S. O., Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of microbiological safety in the food industry based on special technological supporting solutions. International Journal of Pharmaceutical Research , Allied Sciences, 7(1), 103-113.
2. Babič, M. N., Gunde-Cimerman, N., Vargha, M., Tischner, Z., Magyar, D., Veríssimo, C., ... , Brandão, J. (2017). Fungal contaminants in drinking water regulation? A tale of ecology, exposure, purification and clinical relevance. International journal of environmental research and public health, 14(6), 636. [DOI:10.3390/ijerph14060636]
3. Bradford (2011) The Differences between On-Site Generated Mixed-Oxidant Solution and Sodium Hypochlorite, MIOX Master Features Summary.
4. Cassells, A. C. (2012). Pathogen and biological contamination management in plant tissue culture: phytopathogens, vitro pathogens, and vitro pests. In Plant cell culture protocols (pp. 57-80). Humana Press, Totowa, NJ. [DOI:10.1007/978-1-61779-818-4_6]
5. do Nascimento, J. P. M., López, A. M. Q., , Andrade, M. (2019). Airborne fungi in indoor hospital environments. International Journal of Current Microbiology Applied Science, 8(1), 2749-2772. [DOI:10.20546/ijcmas.2019.801.291]
6. Leifert, C., , Cassells, A. C. (2001). Microbial hazards in plant tissue and cell cultures. In Vitro Cellular, Developmental Biology-Plant, 37(2), 133-138. [DOI:10.1007/s11627-001-0025-y]
7. Madureira, J., Paciência, I., Rufo, J. C., Pereira, C., Teixeira, J. P., , de Oliveira Fernandes, E. (2015). Assessment and determinants of airborne bacterial and fungal concentrations in different indoor environments: Homes, child day-care centres, primary schools and elderly care centres. Atmospheric Environment, 109, 139-146. [DOI:10.1016/j.atmosenv.2015.03.026]
8. Masotti, Fabio, et al. "Airborne contamination in the food industry: An update on monitoring and disinfection techniques of air." Trends in Food Science , Technology 90 (2019): 147-156. [DOI:10.1016/j.tifs.2019.06.006]
9. Odutayo, O. I., Amusa, N. A., Okutade, O. O., , Ogunsanwo, Y. R. (2007). Determination of the sources of microbial contaminants of cultured plant tissues. Plant Pathology Journal, 6(1), 77-81. [DOI:10.3923/ppj.2007.77.81]
10. Ogunniyi, A. D., Tenzin, S., Ferro, S., Venter, H., Pi, H., Amorico, T. , Trott, D. J. (2021). A pH-neutral electrolyzed oxidizing water significantly reduces microbial contamination of fresh spinach leaves. Food Microbiology, 93, 103614. [DOI:10.1016/j.fm.2020.103614]
11. Reed, B. M., , Tanprasert, P. (1995). Detection and control of bacterial contaminants of plant tissue cultures. A review of recent literature. Plant tissue culture and Biotechnology, 1(3), 137-142.
12. Sarmast, M. K., , Salehi, H. (2016). Silver nanoparticles: an influential element in plant nanobiotechnology. Molecular biotechnology, 58(7), 441-449. [DOI:10.1007/s12033-016-9943-0]
13. Solsona and Pearson (1995) "Non-Conventional Disinfection Technologies for small water systems", WRC Report No. 449/1/95, CSIR, Pretoria, SA,
14. Strange, R. N. (2003). Introduction to plant pathology. John Wiley, Sons.
15. Trigiano, R. N., , Gray, D. J. (2016). Plant tissue culture, development, and biotechnology. CRC Press. [DOI:10.1201/9781439896143]
16. Umana, S., Edet, N., Uko, M., Agbo, B., , Bassey, M. (2018). Microbiological quality of indoor and outdoor air within biological sciences Laboratories in Akwa Ibom State University, Nigeria. Frontiers in Environmental Microbiology, 4(6), 124-132.
17. Venczel, M Arrowood, M Hurd and M D Sobsey (1997) Inactivation of Cryptosporidium parvum oocysts and Clostridium perfringens spores by a mixed-oxidant disinfectant and by free chlorine, Appl. Environ. Microbiol, 63(11), 4625. [DOI:10.1128/aem.63.11.4625-4625b.1997]
18. Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., , Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of Microbiological Safety in The Food Industry Based on Special Technological Supporting Solutions. International Journal of Pharmaceutical Research, Allied Sciences, 7(1), 103-113.
19. Alexandrovich, S. O., Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of microbiological safety in the food industry based on special technological supporting solutions. International Journal of Pharmaceutical Research , Allied Sciences, 7(1), 103-113.
20. Babič, M. N., Gunde-Cimerman, N., Vargha, M., Tischner, Z., Magyar, D., Veríssimo, C., ... , Brandão, J. (2017). Fungal contaminants in drinking water regulation? A tale of ecology, exposure, purification and clinical relevance. International journal of environmental research and public health, 14(6), 636. [DOI:10.3390/ijerph14060636]
21. Bradford (2011) The Differences between On-Site Generated Mixed-Oxidant Solution and Sodium Hypochlorite, MIOX Master Features Summary.
22. Cassells, A. C. (2012). Pathogen and biological contamination management in plant tissue culture: phytopathogens, vitro pathogens, and vitro pests. In Plant cell culture protocols (pp. 57-80). Humana Press, Totowa, NJ. [DOI:10.1007/978-1-61779-818-4_6]
23. do Nascimento, J. P. M., López, A. M. Q., , Andrade, M. (2019). Airborne fungi in indoor hospital environments. International Journal of Current Microbiology Applied Science, 8(1), 2749-2772. [DOI:10.20546/ijcmas.2019.801.291]
24. Leifert, C., , Cassells, A. C. (2001). Microbial hazards in plant tissue and cell cultures. In Vitro Cellular, Developmental Biology-Plant, 37(2), 133-138. [DOI:10.1007/s11627-001-0025-y]
25. Madureira, J., Paciência, I., Rufo, J. C., Pereira, C., Teixeira, J. P., , de Oliveira Fernandes, E. (2015). Assessment and determinants of airborne bacterial and fungal concentrations in different indoor environments: Homes, child day-care centres, primary schools and elderly care centres. Atmospheric Environment, 109, 139-146. [DOI:10.1016/j.atmosenv.2015.03.026]
26. Masotti, Fabio, et al. "Airborne contamination in the food industry: An update on monitoring and disinfection techniques of air." Trends in Food Science , Technology 90 (2019): 147-156. [DOI:10.1016/j.tifs.2019.06.006]
27. Odutayo, O. I., Amusa, N. A., Okutade, O. O., , Ogunsanwo, Y. R. (2007). Determination of the sources of microbial contaminants of cultured plant tissues. Plant Pathology Journal, 6(1), 77-81. [DOI:10.3923/ppj.2007.77.81]
28. Ogunniyi, A. D., Tenzin, S., Ferro, S., Venter, H., Pi, H., Amorico, T. , Trott, D. J. (2021). A pH-neutral electrolyzed oxidizing water significantly reduces microbial contamination of fresh spinach leaves. Food Microbiology, 93, 103614. [DOI:10.1016/j.fm.2020.103614]
29. Reed, B. M., , Tanprasert, P. (1995). Detection and control of bacterial contaminants of plant tissue cultures. A review of recent literature. Plant tissue culture and Biotechnology, 1(3), 137-142.
30. Sarmast, M. K., , Salehi, H. (2016). Silver nanoparticles: an influential element in plant nanobiotechnology. Molecular biotechnology, 58(7), 441-449. [DOI:10.1007/s12033-016-9943-0]
31. Solsona and Pearson (1995) "Non-Conventional Disinfection Technologies for small water systems", WRC Report No. 449/1/95, CSIR, Pretoria, SA,
32. Strange, R. N. (2003). Introduction to plant pathology. John Wiley, Sons.
33. Trigiano, R. N., , Gray, D. J. (2016). Plant tissue culture, development, and biotechnology. CRC Press. [DOI:10.1201/9781439896143]
34. Umana, S., Edet, N., Uko, M., Agbo, B., , Bassey, M. (2018). Microbiological quality of indoor and outdoor air within biological sciences Laboratories in Akwa Ibom State University, Nigeria. Frontiers in Environmental Microbiology, 4(6), 124-132.
35. Venczel, M Arrowood, M Hurd and M D Sobsey (1997) Inactivation of Cryptosporidium parvum oocysts and Clostridium perfringens spores by a mixed-oxidant disinfectant and by free chlorine, Appl. Environ. Microbiol, 63(11), 4625. [DOI:10.1128/aem.63.11.4625-4625b.1997]
36. Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., , Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of Microbiological Safety in The Food Industry Based on Special Technological Supporting Solutions. International Journal of Pharmaceutical Research, Allied Sciences, 7(1), 103-113.
37. Alexandrovich, S. O., Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of microbiological safety in the food industry based on special technological supporting solutions. International Journal of Pharmaceutical Research , Allied Sciences, 7(1), 103-113.
38. Babič, M. N., Gunde-Cimerman, N., Vargha, M., Tischner, Z., Magyar, D., Veríssimo, C., ... , Brandão, J. (2017). Fungal contaminants in drinking water regulation? A tale of ecology, exposure, purification and clinical relevance. International journal of environmental research and public health, 14(6), 636. [DOI:10.3390/ijerph14060636]
39. Bradford (2011) The Differences between On-Site Generated Mixed-Oxidant Solution and Sodium Hypochlorite, MIOX Master Features Summary.
40. Cassells, A. C. (2012). Pathogen and biological contamination management in plant tissue culture: phytopathogens, vitro pathogens, and vitro pests. In Plant cell culture protocols (pp. 57-80). Humana Press, Totowa, NJ. [DOI:10.1007/978-1-61779-818-4_6]
41. do Nascimento, J. P. M., López, A. M. Q., , Andrade, M. (2019). Airborne fungi in indoor hospital environments. International Journal of Current Microbiology Applied Science, 8(1), 2749-2772. [DOI:10.20546/ijcmas.2019.801.291]
42. Leifert, C., , Cassells, A. C. (2001). Microbial hazards in plant tissue and cell cultures. In Vitro Cellular, Developmental Biology-Plant, 37(2), 133-138. [DOI:10.1007/s11627-001-0025-y]
43. Madureira, J., Paciência, I., Rufo, J. C., Pereira, C., Teixeira, J. P., , de Oliveira Fernandes, E. (2015). Assessment and determinants of airborne bacterial and fungal concentrations in different indoor environments: Homes, child day-care centres, primary schools and elderly care centres. Atmospheric Environment, 109, 139-146. [DOI:10.1016/j.atmosenv.2015.03.026]
44. Masotti, Fabio, et al. "Airborne contamination in the food industry: An update on monitoring and disinfection techniques of air." Trends in Food Science , Technology 90 (2019): 147-156. [DOI:10.1016/j.tifs.2019.06.006]
45. Odutayo, O. I., Amusa, N. A., Okutade, O. O., , Ogunsanwo, Y. R. (2007). Determination of the sources of microbial contaminants of cultured plant tissues. Plant Pathology Journal, 6(1), 77-81. [DOI:10.3923/ppj.2007.77.81]
46. Ogunniyi, A. D., Tenzin, S., Ferro, S., Venter, H., Pi, H., Amorico, T. , Trott, D. J. (2021). A pH-neutral electrolyzed oxidizing water significantly reduces microbial contamination of fresh spinach leaves. Food Microbiology, 93, 103614. [DOI:10.1016/j.fm.2020.103614]
47. Reed, B. M., , Tanprasert, P. (1995). Detection and control of bacterial contaminants of plant tissue cultures. A review of recent literature. Plant tissue culture and Biotechnology, 1(3), 137-142.
48. Sarmast, M. K., , Salehi, H. (2016). Silver nanoparticles: an influential element in plant nanobiotechnology. Molecular biotechnology, 58(7), 441-449. [DOI:10.1007/s12033-016-9943-0]
49. Solsona and Pearson (1995) "Non-Conventional Disinfection Technologies for small water systems", WRC Report No. 449/1/95, CSIR, Pretoria, SA,
50. Strange, R. N. (2003). Introduction to plant pathology. John Wiley, Sons.
51. Trigiano, R. N., , Gray, D. J. (2016). Plant tissue culture, development, and biotechnology. CRC Press. [DOI:10.1201/9781439896143]
52. Umana, S., Edet, N., Uko, M., Agbo, B., , Bassey, M. (2018). Microbiological quality of indoor and outdoor air within biological sciences Laboratories in Akwa Ibom State University, Nigeria. Frontiers in Environmental Microbiology, 4(6), 124-132.
53. Venczel, M Arrowood, M Hurd and M D Sobsey (1997) Inactivation of Cryptosporidium parvum oocysts and Clostridium perfringens spores by a mixed-oxidant disinfectant and by free chlorine, Appl. Environ. Microbiol, 63(11), 4625. [DOI:10.1128/aem.63.11.4625-4625b.1997]
54. Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., , Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of Microbiological Safety in The Food Industry Based on Special Technological Supporting Solutions. International Journal of Pharmaceutical Research, Allied Sciences, 7(1), 103-113.
55. Alexandrovich, S. O., Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of microbiological safety in the food industry based on special technological supporting solutions. International Journal of Pharmaceutical Research , Allied Sciences, 7(1), 103-113.
56. Babič, M. N., Gunde-Cimerman, N., Vargha, M., Tischner, Z., Magyar, D., Veríssimo, C., ... , Brandão, J. (2017). Fungal contaminants in drinking water regulation? A tale of ecology, exposure, purification and clinical relevance. International journal of environmental research and public health, 14(6), 636. [DOI:10.3390/ijerph14060636]
57. Bradford (2011) The Differences between On-Site Generated Mixed-Oxidant Solution and Sodium Hypochlorite, MIOX Master Features Summary.
58. Cassells, A. C. (2012). Pathogen and biological contamination management in plant tissue culture: phytopathogens, vitro pathogens, and vitro pests. In Plant cell culture protocols (pp. 57-80). Humana Press, Totowa, NJ. [DOI:10.1007/978-1-61779-818-4_6]
59. do Nascimento, J. P. M., López, A. M. Q., , Andrade, M. (2019). Airborne fungi in indoor hospital environments. International Journal of Current Microbiology Applied Science, 8(1), 2749-2772. [DOI:10.20546/ijcmas.2019.801.291]
60. Leifert, C., , Cassells, A. C. (2001). Microbial hazards in plant tissue and cell cultures. In Vitro Cellular, Developmental Biology-Plant, 37(2), 133-138. [DOI:10.1007/s11627-001-0025-y]
61. Madureira, J., Paciência, I., Rufo, J. C., Pereira, C., Teixeira, J. P., , de Oliveira Fernandes, E. (2015). Assessment and determinants of airborne bacterial and fungal concentrations in different indoor environments: Homes, child day-care centres, primary schools and elderly care centres. Atmospheric Environment, 109, 139-146. [DOI:10.1016/j.atmosenv.2015.03.026]
62. Masotti, Fabio, et al. "Airborne contamination in the food industry: An update on monitoring and disinfection techniques of air." Trends in Food Science , Technology 90 (2019): 147-156. [DOI:10.1016/j.tifs.2019.06.006]
63. Odutayo, O. I., Amusa, N. A., Okutade, O. O., , Ogunsanwo, Y. R. (2007). Determination of the sources of microbial contaminants of cultured plant tissues. Plant Pathology Journal, 6(1), 77-81. [DOI:10.3923/ppj.2007.77.81]
64. Ogunniyi, A. D., Tenzin, S., Ferro, S., Venter, H., Pi, H., Amorico, T. , Trott, D. J. (2021). A pH-neutral electrolyzed oxidizing water significantly reduces microbial contamination of fresh spinach leaves. Food Microbiology, 93, 103614. [DOI:10.1016/j.fm.2020.103614]
65. Reed, B. M., , Tanprasert, P. (1995). Detection and control of bacterial contaminants of plant tissue cultures. A review of recent literature. Plant tissue culture and Biotechnology, 1(3), 137-142.
66. Sarmast, M. K., , Salehi, H. (2016). Silver nanoparticles: an influential element in plant nanobiotechnology. Molecular biotechnology, 58(7), 441-449. [DOI:10.1007/s12033-016-9943-0]
67. Solsona and Pearson (1995) "Non-Conventional Disinfection Technologies for small water systems", WRC Report No. 449/1/95, CSIR, Pretoria, SA,
68. Strange, R. N. (2003). Introduction to plant pathology. John Wiley, Sons.
69. Trigiano, R. N., , Gray, D. J. (2016). Plant tissue culture, development, and biotechnology. CRC Press. [DOI:10.1201/9781439896143]
70. Umana, S., Edet, N., Uko, M., Agbo, B., , Bassey, M. (2018). Microbiological quality of indoor and outdoor air within biological sciences Laboratories in Akwa Ibom State University, Nigeria. Frontiers in Environmental Microbiology, 4(6), 124-132.
71. Venczel, M Arrowood, M Hurd and M D Sobsey (1997) Inactivation of Cryptosporidium parvum oocysts and Clostridium perfringens spores by a mixed-oxidant disinfectant and by free chlorine, Appl. Environ. Microbiol, 63(11), 4625. [DOI:10.1128/aem.63.11.4625-4625b.1997]
72. Yurievna, V. S., Olegovich, P. I., Yurievna, K. N., Ilyinichna, V. L., , Pavlovna, Y. T. (2018). Provision of Microbiological Safety in The Food Industry Based on Special Technological Supporting Solutions. International Journal of Pharmaceutical Research, Allied Sciences, 7(1), 103-113.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanbari Jahromi M A, Jafarniya S, Salatin M. Use of multioxidant solution for optimizing the disinfection of ornamental explants in the plant tissue culture laboratory of Mazare Novin Iranian Company. FOP 2022; 7 (1) :153-162
URL: http://flowerjournal.ir/article-1-209-fa.html

قنبری جهرمی محمد امین، جعفرنیا شهرام، سلاطین مهناز. استفاده از محلول مولتی اکسیدانت در بهینه سازی گند زدایی گیاهان زینتی در آزمایشگاه کشت بافت گیاهی شرکت مزارع نوین ایرانیان. گل و گیاهان زینتی. 1401; 7 (1) :153-162

URL: http://flowerjournal.ir/article-1-209-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
گل و گیاهان زینتی Flower and Ornamental Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645