[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه و مقاله ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات وبگاه::
بایگانی مقاله های زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
آمار سایت::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
۲۶۷۶۵۹۹۳
..
ناشر
انجمن گل و گیاهان زینتی ایران
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی
..
پیوندهای مفید

انجمن گل و گیاهان زینتی ایران

پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی
..
آمارهای سایت
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای سبزفرش

الهام امیردهی، مریم وهابی، مصطفی دینی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده

کم آبی و خشکسالی‌‌های پیاپی باعث شده است که بیشتر نواحی جهان در حال حاضر با خطر خشکی رو‌‌به‌‌رو شوند. برای استفاده بهینه از منابع آبی در دسترس، لازم است برنامه‌ریزی مناسبی ارائه شود. برای افزایش میزان کارایی آب، از مواد مختلفی استفاده می‌شود. یکی از این مواد، ترکیب‌‌های ابرجاذب است که امروزه در سطح گسترد‌ه ای در جهان مورد استفاده قرار

می‌گیرد. این مواد با قرار گرفتن در خاک با ساز‌‌و‌‌کار جذب آب گرانشی و غیر قابل استفاده برای گیاه می‌توانند در زمان کم آبی و لزوم، به آسانی آب ذخیره شده را در اختیار گیاه قرار دهند و از تنش و کاهش عملکرد تا حدود زیادی پیشگیری نمایند. به همین منظور، آزمایشی در مرحله‌‌های  گلخانه‌‌ای و مزرعه‌‌ای برای بررسی تاثیر ابرجاذب و دور آبیاری بر سبز فرش چمانواش بلند انجام شد. آزمایش در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمار ‌ها شامل دو دور آبیاری سه و ده روزه و همچنین دو نوع ابرجاذب معدنی و پلیمری در مقادیر ۱۶۰ و ۲۴۰ گرم در کیلوگرم بود. مقدار صفر ابرجاذب به‌‌عنوان شاهد در نظر گرفته شد. در شرایط گلخانه، وزن تر ریشه، وزن خشک ریشه، وزن تر شاخه و وزن خشک شاخه با کاربرد ابرجاذب معدنی و پلیمری و دور آبیاری سه روز در سطح آماری ۵% معنی‌دار شدند. همچنین برابر نتایج، کاربرد هر دونوع ابرجاذب معدنی و پلیمری، سبب افزایش معنی دار پرولین سبز فرش شد. در مرحله مزرعه‌ای، کاربرد ابرجاذب پلیمری در مقدار۲۴۰ گرم با دور آبیاری سه روزه در مقایسه با شاهد اختلاف معنی‌دار نشان داد. به طور کلی می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از ابرجاذب‌ها می‌تواند راهکار مناسبی برای صرفه جویی در مصرف آب در فضای سبزشهری باشد و سبب افزایش ویژگی‌‌های رشدی در چمانواش بلند در شرایط تنش خشکی شود.


محمد اکبری، محمدرضا صالحی سلمی، نورعلی ساجدی، مسعود گماریان، مهدی چنگیزی،
دوره ۹، شماره ۲ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده

برای بررسی واکنش‌‌های مورفوفیزیولوژیک فریژ کنتاکی به رژیم‌‌های مختلف آبیاری، پژوهشی به‌‌صورت کرت خرد شده در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. بذرهای این چمن در گلدان‌‌های استوانه‌‌ای به قطر ۲۳ سانتی‌‌متر و ارتفاع ۲۰ سانتی‌‌متر در شرایط گلخانه‌‌ای کشت شدند. پس از گذشت شش ماه و استقرار کامل، ۳ تیمار آبیاری (۱۰۰، ۷۵ و ۵۰% ظرفیت مزرعه‌‌ای) به‌کار رفت و ویژگی‌‌های مورد بررسی در چهار زمان مختلف (صفر، ۱۵، ۳۰ و ۴۵ روز پس از شروع تیمارهای آبیاری) اندازه‌‌گیری شد. نتایج نشان داد که با گذشت زمان تنش خشکی، ماده‌‌ حاصل از سربرداری، کیفیت چمن، محتوای نسبی آب برگ و محتوای کلروفیل برگ به ویژه در آبیاری ۵۰% ظرفیت مزرعه‌‌ای کاهش یافت. همچنین با طولانی شدن تنش، مالون ‌‌دی‌‌آلدهید و پرولین به شدت افزایش پیدا کرد. بررسی میزان کربوهیدرات‌‌های محلول نشان داد که با گذشت زمان در تیمار آبیاری ۷۵% ظرفیت مزرعه‌‌ای این شاخص افزایش و در تیمار ۵۰% ظرفیت مزرعه‌‌ای این شاخص تا روز پانزدهم افزایش و سپس کاهش یافت. نتایج نشان داد که میزان آب مصرفی به ترتیب در رژیم‌‌های آبیاری ۱۰۰، ۷۵ و ۵۰% ظرفیت مزرعه‌‌ای بیشترین بود. این نتایج اثر حیاتی رژیم‌‌های آبیاری را بر سلامت و تحمل تنش فریژ کنتاکی، با پیامدهایی برای شیوه‌های مدیریت منابع آب در فضای سبز نشان می‌دهند.
 

صفحه 1 از 1     

گل و گیاهان زینتی Flower and Ornamental Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700