[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه و مقاله ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات وبگاه::
بایگانی مقاله های زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
آمار سایت::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
۲۶۷۶۵۹۹۳
..
ناشر
انجمن گل و گیاهان زینتی ایران
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی
..
پیوندهای مفید

انجمن گل و گیاهان زینتی ایران

پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی
..
آمارهای سایت
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای صادقی

سید مصطفی صادقی، الهام دانائی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

در گیاهان زینتی به ویژه شمعدانی کنترل رشد رویشی، کاهش ارتفاع گیاهان و افزایش تراکم گیاه از اهمیت بالایی برخوردار است و سایکوسل و پاکلوبوترازول از مواد شیمیایی هستند که به‌‌طور وسیع در کاهش رشد تعداد زیادی از گیاهان به کار می‌‌روند. همچنین، به دلیل این­که این ترکیب­ها جذب‌‌کننده رادیکال‌های آزاد نیز هستند، پیری گل‌‌ها را به تاخیر می‌اندازند و تنش اکسیداتیو را در گیاه کاهش می‌دهند؛ در نتیجه بر ماندگاری گل نیز تاثیر مثبتی دارند. برای بررسی اثر محلول‌پاشی پاکلوبوترازول و سایکوسل بر شاخص‌های رشد رویشی و گلدهی شمعدانی (Pelargonium hortorum) آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه انجام شد. تیمار‌ها شامل محلول‌پاشی سایکوسل (صفر، ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ میلی‌گرم در لیتر) و پاکلوبوترازول (۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میلی‌گرم در لیتر) بود که در مرحله ۶ تا ۸ برگی به­کار رفت. نتایج نشان داد که تمام تیمارها بر متغیرهای اندازه‌گیری شده اثر معنی‌دار داشتند. بیشترین وزن تر و خشک اندام هوایی (۸۷/۶۶ گرم)، فعالیت آنزیم کاتالاز (۷۷/۲ واحد آنزیم بر گرم وزن تر گل) و پراکسیداز (۳۴/۱۴ واحد آنزیم بر گرم وزن تر گل) در تیمار محلول‌پاشی سایکوسل ۱۵۰۰ میلی‌گرم در لیتر و بیشترین محتوای کلروفیل کل (۷۱/۱۲ میلی گرم در گرم وزن تر برگ)، میزان آنتوسیانین (۹۱/۲ میلی‌‌گرم در لیتر وزن تر گلبرگ)، پروتئین (۱۲/۵۱ میکروگرم در گرم وزن تر گلبرگ)، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (۷۵/۲ واحد آنزیم بر گرم وزن تر گل) و ماندگاری گل روی بوته (۹۲/۲۰ روز) در تیمار محلول‌پاشی ۱۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر سایکوسل دیده شد، بیشترین شاخص ثبات غشاء یاخته‌ای (۱۷/۷۸%) نیز در تیمار محلول‌پاشی سایکوسل ۵۰۰ میلی‌گرم در لیتر بود، همچنین بیشترین طول ریشه (۸۵/۴۳ سانتی‌متر) و کمترین ارتفاع گیاه (۵۹/۲۰ سانتی‌متر) نیز در تیمار محلول‌پاشی پاکلوبوترازول ۱۰۰ میلی‌گرم در لیتر به‌‌دست آمد. در حالی­که بیشترین ارتفاع گیاه (۷۸/۲۶ سانتی‌متر) در شاهد دیده شد. به‌طور کلی، محلول‌پاشی شمعدانی توسط کندکننده‌های رشد به­ویژه سایکوسل با غلظت‌ ۱۰۰۰ میلی‌گرم در لیتر برای بهبود ویژگی‌های رشدی، گلدهی و افزایش بازار پسندی گیاه، توصیه می‌شود.
 

جواد صادقی فراغه، همایون فرهمند، فاطمه نصیبی، روح اله عبدالشاهی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( پاییز و زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

صنعت گل بریدنی از اهمیتِ اقتصادیِ بالایی در سطح جهان برخوردار است. ژربرا، یکی از محبوب‌ترین گل‌های بریدنی در ایران و جهان است و بهبود عمر پس از برداشت آن، اهمیت زیادی دارد. خمیدگی ساقه در اولین مراحل عمر گلجایی، یکی از مشکلات اساسی در بسیاری از رقم‌های این گل است. در این پژوهش، سیلیکون به‌عنوان یک ترکیب آنتی‌اکسیدان در غلظت‌های ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میکرومولار استفاده شد و اثرهای آن بر برخی شاخص‌های اکسیداتیو، فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان، فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) و پلی فنول اکسیداز (PPO) در سه رقم ژربرا Rosalin، Apollo و Stanza ، بررسی شد. مطالعات بافت‌شناسی نیز با برش دستی و میکروسکوپ نوری انجام شد. کاربرد سیلیکون، عمر گلجایی را در هر سه رقم ژربرا افزایش داد. کمترین عمر گلجایی (۶ روز) در رقم Stanza، بدون کاربرد سیلیکون و بیشترین عمر گلجایی (۳۳/۱۷ روز) در رقم Rosalin  و با کاربرد سیلیکون ۱۰۰۰ میکرومولار به دست آمد. همچنین، افزایش معنی‌دار در فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان و PAL دیده شد، درحالی‌که فعالیت PPO و پراکسیداسیون لیپیدها به میزان معنی‌داری کاهش یافت. به نظر می‌رسد که سیلیکون با رُبایش رادیکال‌های آزاد، حفظ یکپارچگی غشاء، کاهش فعالیت آنزیم PPO و افزایش بافت‌های استحکامی و آوندی، سبب بهبود کیفیت پس از برداشت گل ژربرا  می‌شود.
 

فاطمه صادقی، سمیه اسماعیلی، مهرانگیز چهرازی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

این آزمایش با هدف بررسی تاثیر هیومی‌‌پتاس در افزایش سطح تحمل به شوری گیاه پوششی فیلا (Phyla nodiflora L.) بر اساس ویژگی‌‌های مورفوفیزیولوژیک انجام شد. طرح کرت‌‌های خردشده در یک آزمایش گلخانه‌‌ای با دو عامل به صورت بلوک‌‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. کرت اصلی شامل شوری کلرید سدیم در ۵ سطح مختلف (صفر، ۴، ۸، ۱۲ و ۱۶ دسی­زیمنس بر متر) بود؛ در حالی که، کرت فرعی شامل سه سطح هیومی‌‌پتاس (صفر، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلی­گرم) بود. نتایج نشان داد، بدون در نظر گرفتن تیمار کودی، وزن تر شاخساره و کیفیت ظاهری در تیمار شوری ۱۶ دسی‌‌زیمنس بر متر در مقایسه با گیاهان شاهد به ترتیب کاهش معنی‌‌دار ۰۲/۱۹ و ۳۴/۲۴% نشان دادند. دیگر ویژگی مثبت گیاه فیلا در تنش شوری ۱۶ دسی‌‌زیمنس بر متر، وضعیت به نسبت مطلوب رنگدانه‌‌‌های گیاهی بود. افزون بر این، کیفیت ظاهری همبستگی قوی و مثبتی با طول شاخساره، وزن تر و خشک شاخساره و وزن تر ریشه نشان داد. به‌‌طور کلی نتایج بیانگر آن بود که فیلا در زمان تنش شوری از ویژگی‌‌های رشدی خود کاسته است. بدین ترتیب از کیفیت ظاهری در شوری بالا تا حدودی کاسته شد؛ اما در عوض سبزینگی فیلا در شرایط تنش حفظ شد. بر اساس نتایج وزن تر و خشک شاخساره و ریشه، محتوای نسبی آب (RWC) برگ و کیفیت ظاهری گیاه فیلا تا سطح شوری ۸ دسی‌‌زیمنس بر متر از وضعیت مطلوبی برخودار بود و نیازی به استفاده از تیمار هیومی­پتاس تا این سطح از تنش وجود ندارد. در سطوح شوری بالا (۱۲ و ۱۶ دسی‌‌زیمنس بر متر)، ویژگی‌‌های مورفوفیزیولوژیک فیلا کاهش یافت. در نتیجه در سطح شوری بالا برای بهبود وضعیت کلی گیاه، کاربرد هیومی‌‌پتاس پیشنهاد می‌‌شود. به‌‌طوری ‌‌که، هیومی‌‌پتاس ۵۰۰ میلی‌‌گرم بر لیتر سبب افزایش طول شاخساره، تعداد شاخساره جانبی و RWC در سطح شوری ۱۶ دسی‌‌زیمنس بر متر شد. افزون بر آن، ۱۰۰۰ میلی‌‌گرم بر لیتر هیومی‌‌پتاس، سبب بهبود رنگدانه‌‌‌های گیاهی در تیمار شوری ۱۲ دسی‌‌زیمنس بر متر گردید.


 

صفحه 1 از 1     

گل و گیاهان زینتی Flower and Ornamental Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700