[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما :: ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو نشریه و مقاله ها::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات وبگاه::
بایگانی مقاله های زیر چاپ::
وبگاه های نمایه کننده::
اسامی داوران::
مبانی اخلاقی نشریه::
آمار سایت::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
شماره شاپا
۲۶۷۶۵۹۹۳
..
ناشر
انجمن گل و گیاهان زینتی ایران
پژوهشکده گل و گیاهان زینتی
..
پیوندهای مفید

انجمن گل و گیاهان زینتی ایران

پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی
..
آمارهای سایت
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1403 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 314-299 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر عصاره جلبک دریایی بر رشد و ویژگی‌های بیوشیمیایی شمعدانی عطری (Pelargonium graveolens cv. Bourbon) در شرایط تنش شوری
سیده شقایق نبوی ، مرضیه قنبری جهرمی* ، سید نجم الدین مرتضوی
گروه علوم باغبانی و زراعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (451 مشاهده)
استفاده از کودهای زیستی برای کاهش اثرهای تنش‏های محیطی در گیاهان اهمیت ویژه ای دارد. پژوهش حاضر برای بررسی اثر عصاره جلبک دریایی بر رشد، خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی شمعدانی عطری (Pelargonium graveolens cv. Bourbon) زیر تنش شوری انجام شد. تنش شوری در سه سطح (0، 60 و 120 میلی‏مولار) با عصاره جلبک (0، 5/0، 1 و 2 گرم در لیتر)؛ به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تنش شوری 120 میلی‏مولار سبب کاهش معنی‏دار صفات مورفولوژیک گیاه (وزن تر و خشک اندام هوایی و ریشه) و میزان رنگدانه‌‏های نورساختی (سبزینه a، b و کل) گیاه شد. استفاده از عصاره جلبک سبب کاهش اثر تنش شوری در شمعدانی عطری شد. در تنش شوری 120 میلی‏مولار و عدم کاربرد عصاره جلبک بیشترین مقدار ساخت کربوهیدرات محلول (69/36%) و پرولین (63/37%) نسبت به شاهد مشاهده شد. نتایج کلی پژوهش نشان داد که شمعدانی عطری نسبت به تنش شوری ملایم تا حدودی نسبت به تنش شوری شدید، متحمل‏تر عمل نمود و عصاره جلبک نقش مهمی در تعدیل اثر منفی تنش شوری با افزایش رشد و تولید ترکیبات متابولیک گیاه شمعدانی عطری دارد.
 
واژه‌های کلیدی: پرولین، تنش محیطی، محرک زیستی، وزن تر
متن کامل [PDF 422 kb]   (56 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/11/14 | پذیرش: 1403/8/25 | انتشار: 1403/12/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nabavi S S, Ghanbari jahromi M, Mortazavi S N. Effects of seaweed extract on the growth and biochemical characteristics of scented-leaved geranium (Pelargonium graveolens) under salinity stress conditions. FOP 2024; 9 (2) :299-314
URL: http://flowerjournal.ir/article-1-298-fa.html

نبوی سیده شقایق، قنبری جهرمی مرضیه، مرتضوی سید نجم الدین. اثر عصاره جلبک دریایی بر رشد و ویژگی‌های بیوشیمیایی شمعدانی عطری (Pelargonium graveolens cv. Bourbon) در شرایط تنش شوری. گل و گیاهان زینتی. 1403; 9 (2) :299-314

URL: http://flowerjournal.ir/article-1-298-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
گل و گیاهان زینتی Flower and Ornamental Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.21 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4710